De praktijk - ontstaansgeschiedenis


Na het behalen van mijn Havo- diploma studeerde ik Fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Na het behalen van dit diploma in 2004 heb ik me verder gespecialiseerd in oedeemtherapie modem Vodder en oncologie en was werkzaam bij o.a. twee particuliere praktijken.
In 2008 studeerde ik af als osteopaat voor paarden en honden aan de International College for Research on Equine Osteopathy (ICREO). Daarna heb ik nog een aantal cursussen gevolgd bij o.a. de Silverlinde in Breda en de cursus Lecherantenne bij Erik Laarakker. Mijn vakkennis probeer ik zo up-to-date mogelijk te houden door het regelmatig volgen van bij- en nascholingen.
Al op 8jarige leeftijd kwam ik in contact met gangenpaarden. Van mijn buurmeisje Marieke Weber kreeg ik mijn eerste lessen op IJslandse paarden. Na de verhuizing van Hollandsche Rading naar de Bommelerwaard kocht ik samen met mijn zusje mijn eerste IJslandse merrie Raudhetta op 14 jarige leeftijd. Sindsdien is het 'gangenpaardenvirus' definitief toegeslagen. Raudhetta is in 2017 op respectabele leeftijd overleden, haar zoon Selur is met mij meeverhuisd naar Zuilichem. Selur wordt vergezeld door mijn Mangalarga Marchador merrie Kahlua en Ijslanderruin Austi.
In 2008 ben ik gestart met mijn praktijk Animal in motion. De afgelopen jaren is de praktijk fors gegroeid naar een fulltime praktijk, waarbij ik me voornamelijk richt op paarden, honden en katten. Daarnaast weten inmiddels ook eigenaren van andere (huis)dieren de weg naar de praktijk te vinden, en heb ik inmiddels ook vogels (kip, zwaan), ezels, varkens, koeien, knaagdieren e.d. met succes behandeld.

Daarnaast is er de afgelopen jaren een intensieve samenwerking met andere (holistische) therapeuten ontstaan, onder andere onder de noemer O'Lijf. Met dit brede team van specialisten- van acupuncturist tot natuurgeneeskundige, van gedragstherapeut tot dierentolk- die elkaars vakgebied kennen, naar elkaar luisteren en kennis en kunde met elkaar delen, kunnen we voor vrijwel alle diersoorten een totaalpakket aan natuurlijke diergezondheidszorg aanbieden.

Sinds 2014 beschikken we als team over een prachtige locatie in Cromvoirt op het terrein van VCG Horses Integraal Centrum, waar alle ruimte is om paarden en huisdieren te behandelen. Hier vinden zowel individuele als combi-consulten met meerdere disciplines plaats. Daarnaast wordt deze ruimte in Cromvoirt gebruikt voor workshops en cursussen. Op deze locatie is tevens Renske Tiekstra gevestigd. Zij is specialist in het opleiden en zadelmak maken van paarden en werkt intensief met paarden met gedrags- of rijtechnische problemen.

www.cngolijf.nl
.