Carnibest



Honden en katten zijn echte carnivoren, 'prooidier-eters'. Hierdoor verschilt hun spijsvertering aanzienlijk ten opzichte van de herbivoren (planteneters). Een carnivoor kauwt zijn eten nauwelijks; hij 'schrokt' zijn eten vaak naar binnen. Dit kauwen is ook niet nodig: in het speeksel van een hond en kat zitten geen enzymen die de spijsvertering bevorderen, zoals bijvoorbeeld bij mensen wèl het geval is.
Daarnaast hebben honden en katten een relatief grote maaginhoud, waardoor ze relatief grote hoeveelheden in éé n keer kunnen eten. In de natuur is dit goed te zien bij bijvoorbeeld de katachtigen: een prooi wordt gevangen en opgegeten, waarna het dier weer een tijd zonder eten kan. Een herbivoor, zoals een paard, kan dit niet. Zijn lichaam is erop gebouwd om de hele dag door kleine beetjes te eten en zijn kaken maken dan ook gedurende de dag een bijna continue malende beweging.
Tot slot verschilt de zuurgraad van de maag tussen carnivoren en herbivoren: deze zuurgraad is bij honden en katten laag (pH 1-2) en bij herbivoren hoger (pH 5). Door de lage zuurgraad hebben de carnivoren de mogelijkheid om o.a. botten te verteren.

Goede voeding voor hond en kat:
Een goede voeding bestaat o.a. uit vers vlees. Vers vlees bevat grote hoeveelheden spiervlees en orgaanvlees. Dit vlees is rijk aan natuurlijke vitamines en mineralen, enzymen en (goede) bacteriën. Buiten het verse vlees hebben honden en katten dagelijks (fijngemalen) botten, groenten en diverse plantaardige oliën (die rijk zijn aan omega-6 en omega-3 vetzuren) nodig in hun voeding. De gepureerde groentemassa vertoont overeenkomsten met de darminhoud van prooidieren.

Voordelen van Vers vlees menu
Honden en katten die worden overgezet op de verse voedingen van Carnibest worden zichtbaar vitaler en bouwen in korte tijd veel weerstand op waardoor ze minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten
Carnibest kattenvoer kan blaasgruis voorkomen en genezen door over de Carnibest kat een kleine hoeveelheid natuurtroebele appelazijn van reformkwaliteit te druppelen. De kwaal verdwijnt dan geheel.
Ook dieren met suikerziekte en nieraandoeningen reageren bijzonder goed op het kattenvoer van Carnibest .
Het gebit blijft schoner omdat er geen toegevoegd zetmeel en calcium in de voedingen aanwezig is. Blik- en brokvoeding veroorzaken vaak tandplak, een goede verse voeding als Carnibest doet dit niet.
Honden en katten produceren stevige ontlasting waardoor anaalklierproblemen kunnen worden voorkomen. De verteerbaarheid van Carnibest is zeer hoog, dat wil zeggen dat honden en katten daardoor weinig ontlasting produceren wat goed is voor het milieu en eenvoudig is op te ruimen.
Carnibest bevat geen bindmiddelen, conserveringsmiddelen, geur- kleur- en smaakstoffen.
Alle grondstoffen in Carnibest zijn 100% goedgekeurd voor menselijke consumptie en voorzien van EG-keurmerk. Het vlees is afkomstig van Hollands vee en staat onder strenge controle.
Carnibest bevat o.a vers rundvlees, vers lamsvlees en vers kippenvlees. De maaltijden voor katten bestaan ook uit vers rundvlees en vers kippenvlees, gepofte rijst (muv diabetes variant), plantaardige oli�n en vitaminen en mineralen.
Carnibest is gegarandeerd vrij van varkensvlees.
De grondstoffen in Carnibest zijn vers en onverhit waardoor alle natuurlijke vitaminen en mineralen behouden blijven. Ook de aminozuren blijven intact waardoor een natuurlijk menu zeer dicht benaderd wordt, denkende aan een prooidier.
Carnibest bevat geen gluten, welke allergische reacties kunnen veroorzaken bij honden en katten. Alle voedingen zijn hierdoor geschikt voor honden die allergisch zijn voor o.a tarwe en ma�s.
Carnibest is ideaal voor moeilijke eters, praktisch iedere hond en kat is verzot op deze voedingen.


Het assortiment van Carnibest:

Voor Honden:
Natuurvoer:
Samengesteld uit verse kip en vers rundvlees, rijst, verse gemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen
Kip/rijst:
Samengesteld uit verse kip, rijst, verse gemalen groenten, koudgeperse lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Geschikt voor honden met rundvlees-allergie.
Lam/rijst:
Samengesteld uit vers lamsvlees, rijst, verse gemalen groenten en een klein deel verse kip, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Geschikt voor honden met rundvlees-allergie.
Light:
Samengesteld uit vers rundvlees, waaronder extra vuile pens, en veel verse gemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen. Geschikt voor honden met (neiging tot) overgewicht en voor honden die overschakelen van een brok-voeding naar vers-vlees-voeding.
Actief:
Speciaal ontwikkeld voor honden die prestaties moeten leveren. Tevens geschikt voor honden die herstellen van operaties en/of ziekten en honden met ondergewicht.
Natuurvoer Diabetes:
Geschikt voor honden met suikerziekte. Samengesteld uit verse kip en vers rundvlees, gemalen groenten, koudgeperste lijnzaadolie, vitaminen en mineralen. Bevat geen rijst en zetmeelhoudende groenten.
Natuurvoer puppy :
Geschikt voor puppy´s tot de tijd dat ze gespeend worden.
Voor Katten:
Natuurvoer:
Samengesteld uit verse kip, rijst, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen.
Vleesmix:
Samengesteld uit verse kip, vers rundvlees, rijst, zonnebloemolie, vitaminen en mineralen
Natuurvoer Diabetes:
Geschikt voor katten met suikerziekte. Bevat dezelfde ingredienten als 'natuurvoer', alleen geen rijst en zetmeelhoudende groenten.
Kitten :
Speciaal ontwikkeld voor jonge katjes tot +/- 12 weken.
Overige producten van Carnibest (www.carnibest.nl) kunnen op bestelling geleverd worden.


Hoeveel vers vlees moet ik mijn dier geven?
De voor uw huisdier dagelijks benodigde hoeveelheid staat vermeld op het etiket van de voeding. Voor een hond wordt 20-30gram/dag/kg lichaamsgewicht gerekend.
Rekenvoorbeeld: hond heeft gewicht van 10kg: 10*25gr per dag = 250 gram per dag

Een pup krijgt in zijn eerste 5-6 maanden de dubbele hoeveelheid ten opzichte van een volwassen hond (40-50gram/dag/kg lichaamsgewicht) Na verloop van tijd stabiliseert de behoefte zich en gaan we na ongeveer een half jaar over naar 2 x per dag voeren en 20-30gram/dag/kg lichaamsgewicht.

Gegeven waardes zijn gemiddelden. Het is niet ongebruikelijk dat, na enige tijd, uw dier wat dikker lijkt te worden. En dat kan kloppen. De opneembaarheid van Carnibest is zo hoog dat uw hond veel voedingsstoffen opneemt uit de voeding die u hem aanbiedt. Ze hebben er als het ware "minder van nodig" om de dagelijkse behoefte aan voedings- en bouwstoffen en vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Na verloop van tijd zult u het rantsoen dus mogelijk wat kunnen verminderen

Introductie versvlees
Indien u uw hond, kat of fret voor het eerst Vers Vleesvoer geeft, introduceer deze voeding dan langzaam.
Begin als volgt; meng op de eerste dag 1 eetlepel Carnibest door het huidige voer van uw huisdier. Op de tweede dag 2 eetlepels, op de derde dag 3 eetlepels enz. tot u na 7 dagen zo ver bent dat u uw huisdier 1 hele maaltijd Carnibest kunt voeren.

Aanvullende maatregelen:
Giet wat kokend water over het vlees en laat het afkoelen voordat u de 'bouillon' geeft.

Waarom Vers Vleesvoer langzaam introduceren?
Honden, katten en fretten die het grootste gedeelte van hun leven droogvoer en/of blikvoer hebben gegeten, beschikken over een wat minder sterk spijsverteringsstelsel dan huisdieren die regelmatig of altijd versvleesvoedingen krijgen. Daarom is het belangrijk dat u het voer langzaam introduceert, tenzij uw huisdier al zeer regelmatig vers vlees kreeg in het verleden. Dan kunt u sneller overschakelen.
Daar komt bij dat droogvoer voor het grootste gedeelte uit koolhydraten bestaat en de spijsvertering hier op ingesteld raakt. Vers Vleesvoer bestaat voor het kleinste gedeelte uit koolhydraten en voor het grootste gedeelte uit eiwitten en vetten. Het spijsverteringsstelsel van uw huisdier moet dus omschakelen en dat kan enige moeite kosten.

Tijdelijke overgangsverschijnselen
Indien u volledig overgeschakeld bent op Vers Vleesvoer kan het zijn dat uw huisdier gaat verharen, uitvloeiing krijgt uit de ogen en wellicht nog een aantal andere onschuldige verschijnselen laat zien. Dit alles is van voorbijgaande aard en is alleen maar goed voor het lichaam van uw huisdier. Op zulke momenten worden er namelijk allerlei onregelmatigheden uit het lichaam verwijderd en vind er een inwendige reiniging plaats. Ook kan het voorkomen dat uw huisdier de eerste paar dagen meer ontlasting produceert dan normaal. Ook dit is van voorbijgaande aard en duidt er op dat de darmen gereinigd worden van allerhande onverteerbare stoffen.